Maso a sádlo nakrájíme na cca 3cm kousky. Hovězí maso na spojku nakrájíme zvlášť (budeme mlít na jiné šajbě). Vepřové v masňácké bedně nasolíme, okořeníme a zalijeme vodou. Pořádně promícháme (i 15 minut) dokud maso nepustí bílkovinu a nezačne pořádně lepit. Musí jít uplácat koule, která se nerozpadá. Hovězí odděleně nasolíme, okořeníme. Den až dva necháme v lednici odležet.
Maso pomeleme. Hovězí 2x na 3mm šajbě. Vepřové na ledvinkové, nebo alespoň 16mm šajbě. Pořádně promícháme a plníme do sdíraných střívek. Střívka předem omyjeme a necháme cca hodinu ve vlažné vodě.Naražené klobásy necháme do druhého dne v suchu a pokojevé teplotě.
Udíme přibližně 8 hodin: 2 hodiny na 50°C, 5 hodin na 65°C a hodinu na 80°C. Klobásy vkládáme do vyhřáté udírny.