Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky nebo rozemelte. Cibuli nechte zesklovatět na rozpuštěném sádle. Přidejte uzené a ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti. Nechte vychladnout.
Brambory nastrouhejte najemno nebo prolisujte přímo na vál.
Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné těsto. Zadělávejte ho jen krátce a co nejrychleji, jinak začne řídnout.
Vyválejte váleček a rozkrájejte ho na stejně velké plátky. V dlani zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placky.
Každou placku naplňte masovou směsí, uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte podle velikosti 10-15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.